3 Eylül 2011 Cumartesi

TAVUKLU SALATA




Bu tarifi geçen yıl sevgili Ufuk Hanım'ın sayfasında görüp çok beğenmiştim.Denemek bu yıl nasip oldu Birkaç kere yapmama rağmen bir türlü fotoğrafını çekememiştim.Sonunda başardım Muhteşem görüntülü bu salatanın tadı da yiyenleri oldukça etkiliyor
Gerekli Malzemeler:
* 1 paket tost ekmeği

* 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü

* 200 gr kadar süzme yoğurt

* 200 gr kadar mayonez,

* 2 diş sarmısak

*tuz

*1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )

* 1 adet haşlanmış yumurta

* 1 yemek kaşığı kuru nane

* 1 yemek kaşığı pul biber

* yeterince dereotu veye maydanoz ( süslemek için )

Hazırlanışı:

1. Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın.

2. Süzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.

3. Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına, tavuklu malzemeyi ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.

4.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.

5  İkinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.

6.Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak. Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.

7. Ayırdığınız yoğurt-mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın. ve üstüne aliminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

8. Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin.

9.Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Resimde görüldüğpü gibi verev verev salatanın üstüne dökün, aynı şekilde nane ve pul biberi de dökün.

10.Maydanozu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin. Salatamız bir bahçeye benzesin.

Tost ekmeği salatası servise hazırdır. Afiyet Olsun...
Tarif tamamiyle Ufuk Hanıma aittir.Ben dereotu yerine maydanoz kullandım bide iç harcına ceviz ekledim tavsiye ederim oldukça yakıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder